Cart

Automaattisella ruokintajärjestelmällä säästöä jopa yli 40 000€ 10 vuodessa

Automaattisella ruokintajärjestelmällä säästöä jopa yli 40 000€ 10 vuodessa

Automatisoidut ruokintajärjestelmät ovat tehneet vahvasti tuloaan lypsy- ja lihakarjan ruokintaan viime vuosina. Ruokinnan osuus voi olla jopa 60% tuotannon kokonaiskustannuksista ja automaatiolla voit saada selkeitä kustannussäästöjä sekä pitää eläimet tyytyväisinä ja tuottavaisempina säännöllisen ruokinnan avulla.

Hetwin-automaattiruokkijan kustannukset verrattuna apevaunuun tai traktoriin ja perävaunuun

Alla olevissa laskelmissa on kuvattuna ajettavan apevaunu, traktori ja apevaunu -yhdistelmän hankinta- ja käyttökustannukset 10 vuodessa verrattuna Hetwinin automaattiruokkijaan.

Automaattisella ruokintajärjestelmällä säästöä syntyy siis kymmenessä vuodessa: 39 715€ verrattuna ajettavaan apevaunuun ja jopa 41 650€ verrattuna traktori & apevaunu -yhdistelmään.

Suurimmat kustannukset syntyvät automaattisen ruokintajärjestelmän hankintavaiheessa, jonka jälkeen vuosittaiset käyttö- ja työaikakustannukset laskevat huomattavasti suhteessa perinteisiin ruokintamenetelmiin. 

Tiesithän, että sinun on mahdollista saada automaattisen ruokintajärjestelmän hankintaan Ruokaviraston myöntämää investointi- ja kehittämistukea? Autamme muutoinkin tarvittaessa rahoituksen hankinnassa ja kustannusarvioiden tekemisessä.

Kannattava investointi eläinten hyvinvointiin ja omaan vapaa-aikaan

Automaattinen ruokkija varmistaa, että eläimet saavat aina tuoreen appeen ja tiheämmät ruokintakierrokset varmistavat ravinnonsaannin myös heikommille kavereille. Järjestelmällä voidaan myös huomioida erilaiset ruokintatarpeet ja säätää seokset kullekin eläinryhmälle sopivaksi. Lisäksi se parantaa eläinten liikkuvuutta ja sitä kautta edelleen tuottavuutta.

Kuten laskelmista käy ilmi, ruokinnan automatisointi vapauttaa jopa satoja tunteja työaikaa vuodessa. Esimerkiksi Hetwin Aramiksen järjestelmä on hyvin helppokäyttöinen, joka on helppo opastaa lomittajallekin ja sen avulla ruokinta ei ole myöskään niin vahvasti sidoksissa yhteen henkilöön.

Lue lisää Hetwinin automaatiojärjestelmistä

Maahantuomiemme laadukkaiden automaatiojärjestelmien valmistaja Hetwin on itävaltalainen perheyritys ja maitotila, jonka perustaja suunnittelee ja testaa laitteet itse omalla tilallaan ennen tuotantoa ja myyntiä. Vaikka Suomessa Hetwinin automaatiolaitteita näkee vielä harvakseltaan, ne ovat laajasti käytössä muualla maailmassa ja ruokkivat suurimmilla tiloilla jopa 600 eläimen ryhmiä. Laitteille on saatavilla suomalainen asennus- ja huoltopalvelu.

Tutustu Hetwinin automaatiojärjestelmiin Lypsy.fissä!

Hetwin Aramis -ruokintajärjestelmään voi tutustua tarkemmin myös Valkama Farmilla Kärsämäellä, joten olehan yhteyksissä joko puhelimitse 040 7496710 tai mailitse info@lypsy.fi niin jutellaan lisää.

Share using your favourite service